ГоловнаПолітика

В БПП перемогу на виборах в ОТГ вважають свідченням підтримки українцями децентралізації

У Києві пройшов форум новообраних голів та депутатів ОТГ.

В БПП перемогу на виборах в ОТГ вважають свідченням підтримки українцями децентралізації
Фото: solydarnist.org

Перемога Партії "БПП "Солідарність" на виборах в об'єднаних територіальних громадах, а також висока явка виборців свідчать про підтримку українцями реформи децентралізації, ініційованої Президентом Петром Порошенком. Про це під час форуму новообраних голів та депутатів ОТГ заявив народний депутат України, заступник голови фракції БПП у Верховній Раді, член Центральної ради Партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Сергій Березенко.

Участь у форумі взяли понад 400 делегатів з усіх регіонів України. Зокрема, 107 новообраних голів та 194 депутати ОТГ.

"На цих виборах партія "БПП "Солідарність" в черговий раз показала, що вона є єдиною політичною силою, яка об'єднує всю країну. Кандидати, які балотувалися за підтримки партії, перемогли і на Заході, і на Сході, і на Півночі, і на Півдні України", - сказав Березенко.

За словами Березенка, важливими ознаками цих виборів є недовіра виборців до популістських і радикально налаштованих кандидатів, а також провал у східних областях представників проросійських політичних сил.

У зверненні до учасників форуму Президент України Петро Порошенко зазначив: "Вибори стали свого роду міні-плебісцитом на підтримку децентралізації. Нові можливості відкрилися для більш ніж 3 мільйонів громадян, які живуть в об'єднаних громадах, а це майже чверть сільського населення України. За рік збільшення власних доходів бюджетів об'єднаних громад зросли більш ніж утричі. В цілому загальний фонд місцевих бюджетів збільшився в шість разів, якщо порівнювати бюджети місцевих рад, які увійшли до складу об'єднаних громад".

"У наступному році об'єднані громади будуть мати можливість використовувати близько 9 мільярдів гривень на важливі проекти- лікарні, дороги, котельні. Це те, що дає перетворювати політику на технологію досягнення конкретних результатів, зрозумілих кожному", - зазначив Президент України.

Як повідомив на форумі віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко, 2017 рік повинен стати роком об'єднаних громад. "Ми бачимо, що в результаті фінансової децентралізації місцеві бюджети збільшилися. Але потрібно зробити так, щоб це відчули і звичайні сім'ї: коли діти підуть в садок або школу, під час звернень в лікарню або в орган місцевої влади щодо соціальної або адміністративної послуги - коли будуть отримувати якісну послугу", - сказав Геннадій Зубко.

В цілому внаслідок реформи децентралізації в Україні очікується створення 10 тисяч об'єднаних територіальних громад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram