ГоловнаПолітика

ГПУ передала до суду справу "кривдників" "Автомайдану"

Колишньому начальнику управління ДАІ ГУ МВС України в м. Києві Курінному оголошено підозру.

ГПУ передала до суду справу "кривдників" "Автомайдану"
Фото: www.segodnya.ua

Генеральною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо 17 колишніх інспекторів ДАІ, яким інкримінується складання свідомо неправдивих документів щодо учасників руху "Автомайдан".

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України 23.12.2016 направлено до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт за обвинуваченням сімнадцяти колишніх інспекторів ДАІ, яким інкримінується складання свідомо неправдивих документів, - рапортів щодо учасників мирної акції протесту руху "Автомайдан" за участь в акції, яка мала місце 29.12.2013 про нібито вчинення ними адміністративних правопорушень, за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366, ст.340 КК України", - йдеться в повідомленні.

Двом особам начальницького складу, а саме: колишньому заступнику командира полку ДПС ДАІ ГУ МВС України в м. Києві та заступнику начальника управління ДАІ ГУ МВС України в м. Києві інкримінується організація зазначених кримінальних правопорушень в інтересах вищого керівництва країни саме з метою перешкодити проведенню учасниками "Автомайдану" мітингів, зборів і маніфестацій, за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.27, ч.1 ст. 366, ст. 340 КК України.

Крім того, за цими фактами повідомлені про підозру троє колишніх інспекторів ДАІ і колишній начальник управління ДАІ ГУ МВС України в м. Києві Курінний А.В., яких оголошено в розшук.

"Розслідування кримінального провадження за іншими фактами незаконного переслідування правоохоронними органами учасників акцій протесту шляхом залучення їх до адміністративної відповідальності, винесення суддями відповідних рішень в період грудня 2013 року - лютого 2014 року і про організацію цих протиправних дій службовими особами ДАІ МВС України, Генеральної прокуратури України та Адміністрації Президента України триває", - відзначають в ГПУ.

Напередодні повідомлялося, що ГПУ перевіряє членів ПС і "Братства" у справі про вбивства силовиків на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram