ГоловнаПолітика

ГПУ визнала незаконним і закрила повний доступ НАБУ до ЄРДР (документ)

У бюро спростували версію, що Ситник забув продовжити електронний ключ.

ГПУ визнала незаконним і закрила повний доступ НАБУ до ЄРДР (документ)
Фото: 112.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко визнав незаконним наказ свого попередника Віктора Шокіна, відповідно до якого директору НАБУ і його заступникам було надано повний доступ до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Лист Луценка від 7 грудня на адресу директора НАБУ Артема Ситника оприлюднила прес-служба бюро у вівторок.

У ньому наголошується, що найближчим часом доступ до ЄРДР буде обмежений лише тими кримінальними провадженнями, які розслідує НАБУ. Раніше керівництво бюро мало можливість переглядати всі кримінальні провадження.

Фото: facebook.com/nabu.gov.ua

Фото: facebook.com/nabu.gov.ua

При цьому прес-служба НАБУ супроводила викладений документ іронічним коментарем з приводу заяви прес-секретаря Луценка Лариси Сарган.

"Здається, що система контролю в Генеральній прокуратурі України - «зав'язування вузликів»- дала збій. Однак, незважаючи на певні робочі питання, НАБУ з повагою ставиться до Генерального прокурора України - Юрія Віталійовича Луценка! Впевнені, що ситуація з «вузликами»- це виключно особиста позиція Лариси Сарган", - пише бюро.

Після того, як 17 грудня Ситник поскаржився на обмеження доступу до ЄРДР, Сарган заявила, що директор НАБУ "так захопився численними інтерв'ю і подорожами світом, що банально не підписав відповідні документи, через що йому не продовжили електронного ключа". "Потрібно вузлики на пам'ять зав'язувати, пане Артеме", - писала Сарган.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram