ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Нігерії звільнили понад 600 заручників місцевого крила ІДІЛ

Під час військової операції були ліквідовані десятки нігерійських бойовиків.

У Нігерії звільнили понад 600 заручників місцевого крила ІДІЛ
Нигерийская армия
Фото: EPA/UPG

Армія Нігерії звільнила 605 заручників, які перебували в полоні в терористичного угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (раніше була відома як "Боко Харам").

Про це повідомляє агентство "Синьхуа".

Відзначають, що заручники звільнені в рамках операції зачистки від екстремістів лісового масиву Самбіса на північному сході країни. Операція тривала сім днів і завершилася 14 грудня.

Військові звільнили 69 дорослих чоловіків, 180 жінок, 277 хлопчиків і 129 дівчаток. Під час операції були ліквідовані десятки бойовиків.

Повідомляють також, що армія Нігерії в листопаді зачистила від "Боко Харам" південні райони біля озера Чад. Тоді були звільнені 85 заручників.

Угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), створена в 2002 році, діє в основному на території Нігерії. Прихильники організації виступають за введення в країні законів шаріату та боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року змінило назву на "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави". Місяцем раніше ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram