ГоловнаСвіт

WSJ повідомила про невдалу атаку російських хакерів на Республіканську партію США

Хакери отримали доступ лише до одного облікового запису електронної пошти - республіканця, який уже давно покинув свій пост.

WSJ повідомила про невдалу атаку російських хакерів на Республіканську партію США
Республиканская партия
Фото: EPA/UPG

Російські хакери здійснили невдалу спробу зламати сервери Республіканської партії США, використовуючи ті ж методи, як і при отриманні доступу до даних Демократичної партії.

Про це The Wall Street Journal розповіло знайоме з ситуацією джерело.

Співрозмовники, близькі до розслідування злому, повідомили виданню, що атака була менш агресивною і наполегливою, ніж при зломі систем Демократичної партії. Хакери отримали доступ лише до одного облікового запису електронної пошти, пов'язаної з співробітником партії, який давно покинув свій пост.

Національний комітет Демократичної партії заявив про зломи своїх серверів у липні. Представники партії розповіли, що провели власне розслідування і з'ясували, що за зломом стояли російські хакери. В результаті атаки були викрадені дані, що дискредитують Гілларі Клінтон, яка була кандидатом від демократів на виборах президента США. Пізніше вони були опубліковані на сайті WikiLeaks.

Як повідомляли раніше, президент США Барак Обама заявив, що Вашингтон відповість на втручання Росії в вибори президента США. Він додав, що спецслужби продовжують аналізувати ситуацію, але вже стало зрозуміло, що хакерська атака більшою мірою вплинула на передвиборну кампанію Клінтон.

Раніше радник Обами і прес-секретар Білого дому допустили, що президент РФ Володимир Путін міг бути особисто причетним до кампанії з втручання у вибори в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram