ГоловнаСвіт

Обама пообіцяв відповісти на втручання Росії у вибори президента США

Пєсков назвав звинувачення США на адресу Росії в хакерських атаках "непристойними".

Обама пообіцяв відповісти на втручання Росії у вибори президента США
Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що США вживатимуть заходів у відповідь на спроби Росії вплинути на президентські вибори.

Про це американський лідер заявив в інтерв'ю National Public Radio.

"Я думаю, немає сумнівів у тому, що коли будь-який іноземний уряд намагається вплинути на цілісність наших виборів ... ми повинні діяти. І ми будемо діяти - в той час і в тому місці, яке виберемо самі. Деякі (заходи) можуть бути очевидними і (офіційно) оголошеними, деякі - ні", - заявив Обама.

За словами Обами, спецслужби все ще аналізують ситуацію, але зрозуміло те, що "російський злом створив набагато більше проблем для кампанії Клінтон, аніж для кампанії Трампа".

"Немає сумнівів у тому, що він сприяв атмосфері, в якій єдиним центром уваги протягом тижнів і місяців було електронне листування Гілларі, фонд Клінтонів і політичні чутки навколо Національного комітету Демократичної партії", - додав голова держави.

Раніше радник Обами і прес-секретар Білого дому допустили, що президент РФ Володимир Путін міг бути особисто причетний до кампанії, метою якої було втручання у вибори президента США.

У відповідь помічник президента РФ Юрій Ушаков заявив, що Путін на зустрічі з Обамою у вересні "на полях" саміту G20 дав "чітку відповідь" на порушену американською стороною тему нібито спроб втручання Росії у вибори в США, передає "Интерфакс".

"Була розмова тет-а-тет, різні теми обговорювалися. Ця тема порушувалася, причому з нашого боку була висловлена дуже чітка відповідь, яка, можливо, не вписувалася в те, що нам намагався пояснити Обама", - сказав Ушаков.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, своєю чергою, заявив, що чергові звинувачення США на адресу Росії в хакерських атаках виглядають "непристойно", передає "Интерфакс".

"Тут потрібно або припинити про це говорити, або навести нарешті якісь докази. А інакше це виглядає вже дуже непристойно", - сказав Пєсков.

У жовтні адміністрація Обами офіційно звинуватила Росію у втручанні в вибори президента, включаючи злом комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії США й інших політиків. У Кремлі всі звинувачення традиційно відкидають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram