ГоловнаСвіт

Звинувачений у кібератаці на банки американець відмовився від притулку в Росії

У США 32-річного хакера звинувачують за 23 пунктами.

Звинувачений у кібератаці на банки американець відмовився від притулку в Росії
Фото: autocentre.ua

Американець Джошуа Аарон, обвинувачений у зломі банку JP Morgan Chasе, відмовився від притулку в Росії, який йому пропонували.

Про це The Washington Post розповів його адвокат Бен Брефмен.

Аарона затримали у Москві за порушення візового режиму в травні 2016 року - через рік після того, як він приїхав. За словами адвоката, Аарона не екстрадували у США, оскільки він покинув Росію добровільно. При цьому Брефмен додав, що "хтось у Росії намагався залишити його там". За даними видання, російський уряд пропонував Аарону притулок.

Зараз обвинувачений у зломі клієнтських баз банку JP Morgan перебуває у США. Він проходить слідчу перевірку. Про його депортацію на батьківщину стало відомо напередодні, відповідне рішення прийняв російський суд.

У США 32-річного Джошуа Аарона звинувачують за 23 пунктами, у тому числі у зломі банку JP Morgan, а також компаній E*Trade Financial Corp. і Dow Jones & Co.

Нагадаємо, 2013 року Росія надала тимчасовий притулок терміном на рік колишньому співробітнику американських спецслужб Едварду Сноудену за умови, що він припинить свою діяльність проти США. У серпні 2014-го Сноуден отримав трирічну посвідку на проживання у РФ. Це дозволяє йому не тільки вільно пересуватися по Росії, а й виїжджати за її межі.

АНБ у США звинувачує Сноудена у шпигунстві, в разі повернення на батьківщину йому загрожує до 30 років в'язниці. У 2013 році Сноуден передав журналістам секретні документи про діяльність американських спецслужб, зокрема, про ведення масштабного стеження за телефонними розмовами і електронним листуванням громадян США і лідерів інших країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram