ГоловнаПолітика

Лубківський вимагає реакції МЗС України на антиукраїнські випади в Польщі

Те, що відбувається в сусідній країні, Лубківський назвав антиукраїнською істерією.

Лубківський вимагає реакції МЗС України на антиукраїнські випади в Польщі

Потрібно було сьогодні, в неділю, викликати посла Польщі Пєкла в МЗС і вимагати пояснень щодо маршу в Перемишлі, на якому лунали українофобські гасла, заявив координатор руху "Справедливість", посол Маркіян Лубківський.

Офіційний Київ повинен вимагати від польської влади вибачень, встановлення і покарання винних у розпалюванні міжнаціональної і міждержавної ворожнечі і недопущення таких антиукраїнських випадів у майбутньому.

Те, що відбувається в сусідній країні, Лубківський назвав антиукраїнською істерією й обурився, що в Києві знову мовчить Міністерство закордонних справ, зволікає з реакцією наше посольство у Варшаві.

"Повторюється ситуація 11 листопада цього року, коли поляки осквернили український прапор. Пам'ятайте реакцію України: щось там сказав наш тимчасовий повірений у справах (навіть не посол), польського посла на Михайлівську так і не викликали... Такі випадки відбуватимуться, допоки у влади не прокинеться почуття гідності, поки вона сама себе не почне поважати і не змусить це робити інших. Хто б це не був", - зазначив Маркіян Лубківський, коментуючи цю подію.

Досвідчений дипломат упевнений: потрібно було сьогодні, в неділю, викликати посла Польщі Пєкла в МЗС і вимагати пояснень.

"І ще одне. Мене турбують не так антиукраїнські громадські настрої в Польщі, як мовчання польських еліт. Якщо мовчать польські еліти - отже, суспільство відображає їх настрої", - зазначив Лубківський.

Нагадаємо, в польському Перемишлі на "Марші орлят перемишльських і львівських", який проходив 10 грудня, учасники біля будівлі Українського народного центру скандували "Смерть українцям!".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram