ГоловнаПолітика

Ситник очікує узгодження підозри для Охендовського найближчим часом

САП може узгодити новий проект підозри для глави ЦВК на наступному тижні.

Ситник очікує узгодження підозри для Охендовського найближчим часом
Артем Сытник
Фото: 24tv.ua

Розслідування НАБУ зібрало достатньо доказів для оголошення голові ЦВК Михайлу Охендовському підозри у незаконному отриманні коштів з "чорної каси" Партії регіонів.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю "Дзеркалу тижня"

Глава відомства зазначив, що провести у цій справі ще одну економічну експертизу, на якій наполягають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП), неможливо. "Економічну експертизу не проводили, були просто свідчення в галузі економічної експертизи з цього приводу. Прокурори погодилися, що її в цій справі провести неможливо. Нам нема чого надати експерту", - підкреслив він.

Ситник зазначив, що здобуті детективами докази і без експертизи є досить вагомими. "Говорити про повний список доказів, що проходять у справі, я не буду. Але, на мою думку і думку детективів, сукупність здобутих доказів дає підстави для складання і озвучення підозри. Тому ми цю підозру склали. Нібито переконали прокурорів, що доказів для оголошення підозри достатньо, і, сподіваюся, найближчим часом підозра буде узгоджена", - заявив директор відомства.

Він також розповів, що НАБУ виконало розпорядження САП і підготувало новий проект підозри для одного з фігурантів справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, і що антикорупційна прокуратура може погодити його до кінця тижня.

За даними "Дзеркала Тижня", НАБУ направило в САП новий варіант тексту підозри для Охендовського, але для його юридичного опрацювання потрібен час до понеділка-вівторка.

Раніше САП повернула в НАБУ проект підозри стосовно голови ЦВК Михайла Охендовського, який є одним з фігурантів справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Глава САП Назар Холодницький, зі свого боку повідомив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє чотири факти можливого отримання коштів з "чорної каси" Партії регіонів головою ЦВК Михайлом Охендовським. За його словами, у наданих НАБУ Віктором Трепаком документах мова йде про можливе отримання суб'єктом О. коштів на відшкодування витрат, пов'язаних з його відрядженнями за кордон як члена ЦВК. Перевіряються чотири факти можливого отримання ним коштів, загальна сума яких становить $16734. При цьому, хоча певні грошові надходження у відповідні дати мали місце, ідеальних збігів за жодною з отриманих Охендовським сум встановити не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram