ГоловнаПолітика

НАБУ і САП упіймали співробітника ГПУ на спробі дати хабар

Аудиторську службу намагалися підкупити у справі на 1,8 млн грн.

НАБУ і САП упіймали співробітника ГПУ на спробі дати хабар
Фото: nabu.gov.ua

9 грудня детективи Національного антикорупційного бюро за участю прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури впіймали посадовця Генеральної прокуратури на спробі дати хабар.

Як повідомляють на сайті НАБУ, заступник начальника одного з відділів ГПУ намагався передати 5 000 доларів посереднику, щоб він віддав їх одному з керівників Державної аудиторської служби України. Останній, як зазначають, про це не знав.

Хабар мав вплинути на результати позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ГПУ, ініційованої НАБУ.

Перевірка здійснювалася в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами розтрати в грудні 2015 року 1,8 млн грн державних коштів (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України), розпочатого детективами Бюро в січні 2016 року.

За версією слідства, злочин стався через укладення договорів на надання послуг з обслуговування між Генпрокуратурою і низкою підприємств з ознаками фіктивності.

Співробітника ГПУ викрили "на гарячому", його затримали за підозрою в злочині за ч.4. ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram