ГоловнаПолітика

Слідчі взяли зразки почерку в голови ЦВК

Охендовському також було запропоновано пройти перевірку на поліграфі, але він відмовився.

Слідчі взяли зразки почерку в голови ЦВК
Фото: 24tv.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура взяла зразки почерку та підпису в голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

Про це повідомив спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

"В Охендовського взяли зразки почерку, їх проаналізують", - сказав він.

Також Охендовському було запропоновано пройти перевірку на поліграфі, однак він відмовився від цієї процедури.

"Від тесту на поліграфі відмовився і член ЦВК Андрій Магера, а погодилася тільки Жанна Усенко-Чорна", - додав Холодницький.

Він також зазначив, що в понеділок більше ніяких допитів у цій справі не планують, але протягом тижня обов'язково будуть.

За словами прокурора, у цій справі також допитають екс-голову ЦВК Володимира Шаповала.

Нагадаємо, 28 травня колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" ПР із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

30 травня НАБУ почало розслідувати "чорну бухгалтерію" ПР.

31 травня частину документів за період з 6 червня по 6 грудня 2012 року було оприлюднено у відкритому доступі. З них стало відомо, що Партія регіонів передавала ЦВК мільйони доларів.

У справі про "чорну бухгалтерію" ПР НАБУ вже допитало колишнього нардепа від ПР Тараса Чорновола. Також бюро анонсувало допит голови ЦВК Охендовського та його заступника Усенко-Чорної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram