ГоловнаПолітика

Пожежа не зупинить НАБУ в розслідуванні корупційних злочинів

У Солом'янському райсуді перебувало близько 150 справ, узгоджених з прокурорами

Пожежа не зупинить НАБУ в розслідуванні корупційних злочинів
Антикоррупционное бюро

Пожежа у Солом'янському районному суді Києва не зупинить Антикорупційне бюро у розслідуванні злочинів.

Про це йдеться в роз'ясненні НАБУ на офіційному сайті відомства.

"Підкреслюємо, що пожежа не зупинить НАБУ в розслідуванні корупційних злочинів, однак окремі процесуальні дії можуть відтермінувати... НАБУ закликає всі служби, задіяні у розслідуванні та усуненні наслідків пожежі, вжити заходів для найшвидшого відновлення її роботи. У разі, якщо нормальну роботу суду не буде відновлено найближчим часом, це матиме негативний вплив на якість і швидкість досудових розслідувань НАБУ", - наголошується в повідомленні

Станом на 10 червня 2016 року в Солом'янському райсуді знаходилося близько 150 процесуальних клопотань від детективів НАБУ, узгоджених з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо яких ще не було винесено рішення або рішення було прийнято, але не зроблено відповідної постанови.

Протягом понеділка, 13 червня, офіційної інформації про неможливість розгляду вже поданих клопотань з боку суддів Солом'янського суду не надходило.

Крім того, у Солом'янський суд було направлено два обвинувальні акти. Наразі доля матеріалів проваджень з'ясовується.

"У понеділок детективи планували подати на розгляд понад 10 клопотань, два з яких мали особливе значення. Через пожежу план слідчих дій (обшуків) зірвано, що змусить слідчих змінити тактику ведення розслідування", - підкреслили в НАБУ.

Загалом у штатному режимі суд Солом'янського району щодня розглядав по кілька процесуальних клопотань, що стосуються досудових розслідувань НАБУ. Від початку року їх було розглянуто понад тисячу.

Нагадаємо, в ніч на понеділок у Солом'янському районному суді Києва сталася пожежа, в результаті якої згоріли матеріали кримінальних проваджень та інші документи. За попередньою інформацією, пожежа сталася в результаті замикання електромережі, але остаточну її причину буде названо після проведення експертизи.

У квітні невідомі кинули коктейль Молотова в один з кабінетів у будівлі Голосіївського райсуду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram