ГоловнаПолітика

Луценко подав скаргу на суддів Печерського суду за затягування рішень у справі Іванющенка

Клопотання слідчого про затримання екс-нардепа ігнорувалося два місяці

Луценко подав скаргу на суддів Печерського суду за затягування рішень у справі Іванющенка
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко подав заяву про притягнення до дисциплінарної відповідальності двох суддів Печерського районного суду Києва.

Як стверджує прес-служба ГПУ, вони майже два місяці не ухвалювали рішення щодо строкового клопотання слідчого про видачу дозволу на затримання екс-нардепа Юрія Іванющенка.

Несвоєчасний розгляд клопотання в кінцевому підсумку призвів до припинення міжнародного розшуку Іванющенка, що унеможливлює його затримання, арешт і екстрадицію.

Нагадаємо, 27 січня 2016 року Солом'янський райсуд Києва постановив закрити кримінальне провадження проти Іванющенка від 21 лютого 2015 року. Воно стосувалося незаконного збагачення на суму 72 млн швейцарських франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Суд погодився з доводами захисників, що ГПУ за рік не змогла нічого зробити, щоб зібрати докази провини колишнього депутата.

Після цього, 1 квітня, Дніпровський районний суд Києва 1 квітня відмінив розшук Іванющенка. І хоча через кілька днів Генеральна прокуратура знову оголосила Іванющенка в розшук, Інтерпол припинив його міжнародний розшук. Тепер у базі Інтерполу у статусі Іванющенка зазначено мету розшуку не "арешт", а "визначення місцеперебування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram