ГоловнаПолітика

У банду "розбійників з Княжичів" входив ветеран МВС

На початку 2000-х Ігор Касьян охороняв ключового свідка у справі "перевертнів у погонах".

У банду "розбійників з Княжичів" входив ветеран МВС

Членом банди грабіжників, яку намагалися затримати в селі Княжичі під Києвом, виявився колишній співробітник ГУБОЗ МВС Ігор Касьян.

"Перевертні. Воскресіння? За версією слідства, ветеран ОВС, колишній співробітник ГУБОЗ МВС Ігор Касьян є вагомою фігурою в групі підозрюваних "розбійників з Княжичів" і зараз перебуває під вартою строком на два місяці без права застави. Так звана справа "міліціонерів-перевертнів полковника Гончарова" тоді, на початку 2000-х, наробила чимало шуму - Касьян входив до групи оперативників з ГУБОЗ, які охороняли ключового свідка Юрія Нестерова, завдяки якому вдалося викрити всю добре законспіровану міліцейсько-бандитську групу, що спеціалізувалася на викраденнях і вбивствах", - написав прес-секретар МВС Артем Шевченко в фейсбуці.

"Тепер слідство, яке підозрює цю групу в створенні новітнього злочинного конгломерату з нинішніх і колишніх правоохоронців і бандитів, так само буде доводити вину кожного її учасника, деякі з яких вже співпрацюють зі слідством", - додав він.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив спецоперацію із затримання грабіжників.

Під час операції на місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони Управління поліції охорони в Київській області, яке відреагувало на сигналізацію, що спрацювала в одному з сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських. Банду грабіжників, які втекли з Княжичів, поліція затримала на в'їзді до Києва вранці 4 грудня.

Бандою "перевертнів у погонах" керував екс-підполковник УБОЗ Ігор Гончаров, який помер в 2003 році за дивних обставин у київській ЛШМД.

Банда викрадала людей з метою викупу, але, незалежно від його отримання, вбивала заручників. "Перевертням" інкримінували 11 вбивств і низку інших злочинів. У банді перебували колишні чинні (на момент арешту) міліціонери, а також цивільні особи. Частина членів банди отримала довічне, інші - тривалі терміни ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram