ГоловнаПолітика

Луценко: не варто очікувати чогось важливого від допиту Януковича

Генпрокурор розглядає цей відеодопит як чергову піар-акцію про "нелегітимну київську хунту".

Луценко: не варто очікувати чогось важливого від допиту Януковича
Фото: 24tv.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що від допиту екс-президента Віктора Януковича не варто очікувати вагомих результатів.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Не варто очікувати чогось важливого від допиту Януковича в суді. По-перше, цей допит ініціював захист "беркутів", підозрюваних у розстрілах на Майдані. По-друге, російський суд відразу поставив умовою скайп-допиту його проведення саме наприкінці листопада. По-третє, в Ростов звезли всю кремлівську медіа-машину", - написав Луценко.

Він також зазначив, що розглядає цей відеодопит як черговий піар. При цьому Луценко наголосив, що ГПУ близька до завершення розслідування злочинів екс-президента і це його "останній шанс поговорити як свідок".

"Я особисто розглядаю це дійство як чергову піар-акцію про "нелегітимну київську хунту" в річницю Євромайдану... Водночас усе це означає, що кремлівські покровителі кривавого диктатора зрозуміли, що ГПУ вийшла на фінішну пряму для початку судових процесів проти організованого злочинного угруповання Януковича. І це - його останній шанс поговорити як свідок", - додав Луценко.

Нагадаємо, допит Януковича за допомогою відеозв'язку призначено на 13:00 25 листопада. Допит проводиться в рамках справи проти п'ятьох колишніх "беркутівців", яких підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців. Після його закінчення екс-президент обіцяв дати прес-конференцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram