ГоловнаПолітика

В Україну прибув єврокомісар із питань безпеки харчових продуктів

Андрюкайтіс проведе зустріч з міністром АПК і головою Держспоживслужби.

В Україну прибув єврокомісар із питань безпеки харчових продуктів
Витянис Андрюкайтис
Фото: EPA/UPG

Єврокомісар з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Вітяніс Андрюкайтіс прибув в Україну з дводенним офіційним візитом.

Про це повідомляють на сайті Держспоживінспекції.

Андрюкайтіс зустрінеться з міністром агрополітики та продовольства Тарасом Кутовим і головою Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимиром Лапою.

"Під час зустрічей порушуватимуть питання проведення реформ у рамках впровадження Угоди про асоціацію України з ЄС, стан реалізації Всебічної стратегії формування аграрної галузі в Україні, взаємну співпрацю в галузі ветеринарної та фітосанітарної галузей, обговорення поточної епізоотичної ситуації, зокрема щодо африканської чуми свиней тощо", - наголошено в повідомленні.

Очікується, що Андрюкайтіс також ознайомиться з роботою Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, який є офіційно визнаною ЄС референт-лабораторією.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року міністр АПК Олександр Павленко різко розкритикував роботу Держспоживслужби та його голови. Через місяць першим заступником Глущенка було призначено одного з заступників Павленка - Володимира Лапу. Після звільнення Глущенка Лапа став керівником Держпродспоживслужби в статусі виконувача обов'язків.

Держспоживслужбу було створено восени 2014 року на базі Державної інспекції з питань захисту прав споживачів і Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram