ГоловнаПолітика

В АП анонсували переговори з Німеччиною і Францією щодо безвізу

Єлісєєв переконаний, що лідерам ЄС "час закінчувати показувати свою нездатність виконувати зобов'язання".

В АП анонсували переговори з Німеччиною і Францією щодо безвізу
Константин Елисеев

В Адміністрації президента України мають намір провести найближчим часом телефонні переговори з Німеччиною та Францією щодо надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це повідомив заступник глави АП Костянтин Єлісєєв, передає "112 Україна" .

"Я не виключаю, що найближчим часом у нас відбудуться поглиблені консультації і з французькою, і з німецькою стороною. У мене завтра відбудуться телефонні контакти з моїми колегами - дипломатичними радниками президента Олланда і канцлера Німеччини, де ми також будемо говорити на цю тему", - заявив Єлісєєв.

За його словами, жорстка позиція президента під час саміту мала як "холодний душ" вплинути на лідерів ЄС і показати, "що час закінчувати показувати свою нездатність виконувати зобов'язання".

Єлісєєв додав, що питання безвізу для України обговорювалося на всіх рівнях.

"Ми ставили питання у всіх можливих запобіжниках щодо введення безвізового режиму. На це ми отримали адекватні відповіді, ще раз запевнення про те, що ЄС наполегливо працює над наданням нам безвізового режиму. Ми продовжимо працювати і будемо робити все можливе для того, щоб хоча б юридичне рішення було ухвалене найближчим часом", - зазначив заступник глави АП.

Він підкреслив, що лідери ЄС неодноразово висловлювалися на підтримку надання Україні безвізового режиму.

"Сьогодні ми знайшли фінальне рішення. Стратегічність полягає в тому, що нарешті угоду буде ратифіковано вже найближчим часом... Зараз у нас буде відбуватися активна робота, щоб на саміті ЄС 15-16 грудня Європейська Рада прийняла позицію, з якою прем'єр-міністр Нідерландів повинен був би піти у парламент Голландії та забезпечити ратифікацію угоди про асоціацію... Сьогодні після саміту ми отримали чітку позицію, погодили чіткі підходи, Нідерланди йдуть на процес ратифікації", - зазначив він.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що Україна не отримала сьогодні безвізового режиму через бюрократичні питання всередині Європейського союзу.

Перед початком саміту Україна-ЄС президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що безвізовий режим для України залежить від здатності країн ЄС домовитися. За його словами, ЄП зробив усе можливе для прискорення скасування візового режиму для українських громадян, але зараз деякі країни-члени ЄС гальмують просування переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram