ГоловнаПолітика

Порошенко: затримка в безвізі - за Євросоюзом

Безвізовий режим буде надано після завершення переговорів між Європарламентом і Європейською радою.

Порошенко: затримка в безвізі - за Євросоюзом
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна не отримала сьогодні безвізового режиму через бюрократичні питання всередині Європейського Союзу.

Про це він сказав на прес-конференції після саміту Україна - ЄС.

"Як правило, складні питання про зобов'язання ставилися Україні. Під час сьогоднішнього саміту Україні не було поставлено жодного запитання. Україна в повному обсязі виконала всі взяті на себе зобов'язання. Це перший саміт, коли не Україні ставлять запитання, а ми ставимо запитання нашим партнерам з Європейського Союзу з проханням виконати взяті на себе зобов'язання", - сказав Порошенко.

Президент України підкреслив, що безвізовий режим буде надано, коли завершаться переговори між Європейським парламентом і Європейською радою.

"45-мільйонний український народ зробив величезні реформи, впровадив усі 144 пункти плану дій щодо лібералізації візового режиму і на сьогодні отримав чіткі запевнення, що рішення про надання безвізового режиму буде прийнято відразу ж після врегулювання цих стилістичних міжінституційних переговорів", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що, домагаючись отримання безвізового режиму, Україна виконала всі 144 вимоги Євросоюзу. Він висловив надію, що ЄС скасує візи для українців до Саміту Україна-ЄС у Брюсселі 24 листопада.

17 листопада Рада ЄС схвалила надання Україні безвізу, підтвердивши відповідну пропозицію Європейської комісії.

Перед початком саміту Україна-ЄС президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що безвізовий режим для України залежить від здатності країн ЄС домовитися. За його словами, ЄП зробив усе можливе для прискорення скасування візового режиму для українських громадян, але зараз деякі країни-члени ЄС гальмують просування переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram