ГоловнаПолітика

Порошенко поспілкувався з Трампом телефоном

Президент України запросив Трампа відвідати Київ.

Порошенко поспілкувався з Трампом телефоном
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко особисто привітав Дональда Трампа з обранням на пост президента США

Як повідомляє прес-служба українського президента, він зробив це під час телефонної розмови, яка відбулася ввечері 15 листопада.

"Голова держави привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах і запевнив у готовності до активної співпраці з новою адміністрацією в інтересах зміцнення стратегічного партнерства. Петро Порошенко наголосив на важливості продовження рішучої підтримки України з боку Вашингтона в протидії російській агресії і здійсненні необхідних реформ", - йдеться в повідомленні.

Сторони домовилися про проведення двосторонньої зустрічі. Порошенко також запросив Трампа здійснити візит в Україну у зручний час.

Останнім президентом США, який приїжджав в Україну, був Джордж Буш-молодший. Візит відбувся в 2008 році. У 1994, 1995 і 2000 роках до Києва також приїжджав Білл Клінтон. За часів СРСР в Києві були Джордж Буш-старший і Річард Ніксон

Нагадаємо, 8 листопада в США відбулися вибори Президента, які виграв кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп. Він отримав підтримку в 30 штатах, тоді як його суперниця Гілларі Клінтон - тільки в 20.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram