ГоловнаПолітика

ЕХ.UA припиняє роботу

Причиною став антипіратський закон.

ЕХ.UA припиняє роботу

Ресурс EX.UA вирішив припинити роботу.

Заяву оприлюднено на сайті сервісу. Пошук по сайту зараз не працює, однак матеріали залишаються доступними для завантаження.

"За останній рік EX.UA довелось відчути на собі прямі погрози, шантаж (зокрема і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Ці дії тримають у небезпеці особисту інформацію та особисті файли, які зберігаються на ресурсі. EX.UA працював у правовому полі. Не всім подобалося таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторського права, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому, ресурс не схвалює того системного розподілу і управління авторськими правами, що склалися на сьогодні", - сказано в заяві.

"Останні законодавчі ініціативи в сфері нібито боротьби з піратством мають всі ознаки нецивілізованого лобізму. Новий закон, який перебуває на підписанні у Президента, робить невигідним його дотримання: він діятиме тільки проти тих, хто спробує його дотримуватися. Він стимулюватиме нехтування авторськими правами. І тому він невигідний. Він мертвий. Вигоду отримають тільки іноземні компанії. Українські правовласники не отримають більше грошей. Український бюджет не отримає взагалі ніяких грошей. А український глядач отримає меншу свободу вибору. Ми вважаємо те, що зараз буде відбуватися в Україні після ухвалення закону, сильно шкодить її інтересам", - йдеться в заяві.

EX.UA не збирається змінювати доменну зону.

"EX.UA ніколи не зійде з позицій поваги до законів України, і тому ресурс вирішив просто припинити свою роботу. Ми просимо усіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів на EX.UA до 30.11.2016. Також повідомляємо користувачам mail.ex.ua, що цей сервіс найближчим часом переїде на новий домен", - зазначають власники сайту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram