ГоловнаПолітика

Поліція закрила торрент-трекер у Миколаєві

Скарга надійшла від Української антипіратської асоціації.

Поліція закрила торрент-трекер у Миколаєві

Поліція закрила торрент-трекер, сервер якого був у Заводському районі Миколаєва.

Як повідомляють на сайті поліції, у вересні в обласний відділ протидії кіберзлочинів поскаржилася Українська антипіратська асоціація. Вона заявила про порушення авторських прав особою, яка створила й адмініструє торрент-трекер. Компанії-правовласнику продукції було завдано збитків на загальну суму понад мільйон гривень.

Поліція встановила місце розміщення сервера й особу його власника, провела обшук і вилучила сервер торрент-трекера. У результаті інтернет-ресурс припинив роботу.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 176 КК України "Порушення авторського права і суміжних прав" (карається штрафом від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років).

Нагадаємо, наприкінці квітня офіс Торгового представництва США видав щорічну редакцію звіту Special 301, присвяченого захисту прав інтелектуальної власності у світі. Як і торік, Україна залишається в списку Priority Watch List, разом зі ще 11 країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram