ГоловнаПолітика

Влада повинна припинити антиукраїнську діяльність "Інтера", поки не пізно, - медіа-експерт

Канал щодня розповідає, як чинна влада знищує країну, зазначає Лігачова.

Влада повинна припинити антиукраїнську діяльність "Інтера", поки не пізно, - медіа-експерт
Фото: Макс Требухов

Влада повинна нарешті проявити політичну волю і навести порядок в інформаційному просторі, зокрема з телеканалом "Інтер", який займається розхитуванням ситуації в країні.

Про це заявила відомий медіа-експерт Наталія Лігачова на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що "Інтер" щодня вихваляє "Опоблок", розповідає про те, як "влада знищує країну і який терор в Україні проти опозиції" і "незалежних ЗМІ".

"Цього недостатньо, щоб загальнонаціональний канал, створений не просто на аналоговій частоті, тобто належить державі, а ще й на мережі, побудованій за радянських часів тією ж державою (а не власниками каналу!) - не міг вести редакційну політику, в якій на баланс і плюралізм думок просто покладено болт?! В якому день за днем, день за днем йде тупий піар ОБ, розхитування ситуації в країні - яка веде війну", - наголосила вона.

Лігачова зазначила, що, відповідно до закону і Конституції, телеканали зобов'язані у своїй діяльності реалізовувати принципи об'єктивності та достовірності інформації.

"Нацрада, Мінінформполітики, ВР - не чули? Немає повноважень впливати? І немає можливості провести через парламент відповідні законодавчі зміни - щоб в умовах тієї ж АТО мати адекватний інформаційний порядок денний? І робота над Стратегією інформаційної безпеки де-факто заблокована? Так-так, і Захід сильно стурбований утисками свободи слова... Ну так, ну так..." - написала вона.

"Тільки мені чомусь здається, що немає насправді тільки одного: політичної волі. А чим відсутність політичної волі в таких випадках закінчується - всім відомо, тільки ніхто, на жаль, ніколи не робить уроків. Воно ж так спокусливо зі старими корешами з "кліки" набити ще пару скринь баблом... Заради цього і кожен день повтиратися за "терор проти опозиції" можна", - резюмувала експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram