ГоловнаПолітика

Президент Литви Грібаускайте відвідає Україну в грудні

Заступник голови АПУ зустрівся з литовськими колегами у Вільнюсі.

Президент Литви Грібаускайте відвідає Україну в грудні
Фото: EPA/UPG

Президент Литви Даля Грібаускайте має намір відвідати Україну в грудні.

Про це повідомляють на сайті президента України.

"Литовська сторона підтвердила готовність президента Литви Далі Грібаускайте відвідати з офіційним візитом Україну в грудні поточного року", - йдеться в заяві за підсумками консультацій заступника голови АП Костянтина Єлісеєва з головним радником Грібаускайте Неріюсом Алексюнасом і міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом у Вільнюсі.

"Основною темою консультацій була підготовка до проведення чергового засідання Ради президентів України і Литовської Республіки. Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі та подальші кроки в рамках виконання "мінських домовленостей" із метою досягнення прогресу у врегулюванні конфлікту", - наголошено в повідомленні.

Також Литва виступає за якнайшвидше прийняття Європейським Союзом рішення про надання українцям безвізового режиму і якнайшвидше завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, раніше Грібаускайте заявила, що демонстрація військової могутності Росії в Прибалтиці становить загрозу не тільки для регіону, але й для всієї Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram