ГоловнаПолітика

Пенсійний вік в Україні не піднімуть ще найближчі 10 років, - Розенко

"Не можна давати людині пенсію тільки перед смертю", - зазначив віце-прем'єр.

Пенсійний вік в Україні не піднімуть ще найближчі 10 років, - Розенко
Фото: dyvys.in

Підвищення пенсійного віку для українців можна розглядати тільки після збільшення тривалості їхнього життя.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає "Укрінформ".

"Про підвищення пенсійного віку для українців можна буде говорити тоді, коли підвищиться якість і тривалість їхнього життя. Адже зараз середній вік чоловіків у нас становить 65 років, тому не можна давати пенсію людині тільки перед смертю", - сказав він на брифінгу у Львові.

За його словами, протягом наступних 10 років уряд буде підвищувати життєві стандарти українцям і, перш за все, рівень медичного обслуговування, що дозволить збільшити тривалість життя у країні.

"Ось тоді можна буде дискутувати про збільшення пенсійного віку", - резюмував Розенко.

Нагадаємо, пенсійна реформа є одним з "маяків" кредитної програми Міжнародного валютного фонду. Але МВФ радить Україні починати підвищення пенсійного віку з "пільгових" категорій.

З 1 липня 2017 року в Україні має запрацювати трирівнева система пенсійного забезпечення. Перший рівень - це солідарна система (ті самі пенсії, що й сьогодні), другий - так звана накопичувальна, яка передбачає, що роботодавець буде відраховувати 2% на спецрахунок. На третьому рівні системи будуть працювати тільки приватні фонди.

Передбачається, що з 1 липня 2017 року запровадять накопичувальну систему пенсійного страхування з професійними пенсійними програмами для осіб віком до 35 років, які мають право на призначення пенсії за вислугу років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram