ГоловнаПолітика

Київ вирішив відремонтувати ескалатори в підземному переході на виході з Майдану

Зараз на них часто сплять безхатченки.

Київ вирішив відремонтувати ескалатори в підземному переході на виході з Майдану
Фото: Макс Левин

Київська міськадміністрація оголосила конкурс на залучення інвестора для реконструкції підземного переходу на Майдані Незалежності (поруч із зупинкою тролейбусів №16 і №18).

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на оголошення в муніципальній газеті "Хрещатик".

Інвестор повинен буде демонтувати ескалатори, які не працюють багато років, і встановити нові, зняти плитку, дренажні системи, світильники; відремонтувати стелі, стіни, підлогу, сходи, парапети і колони; встановити світлодіодне освітлення; виконати роботи з гідроізоляції та водовідведення.

Загальні орієнтовні витрати на реконструкцію зазначеного переходу становлять 4,4 млн грн (з урахуванням ПДВ).

Окремими умовами інвестиційного договору є: використання стійких до вандалізму матеріалів при виконанні робіт, створення привабливого для туристів дизайну підземного переходу, створення сучасної енергоощадної системи освітлення, можливості розміщення та підключення банкоматів і платіжних терміналів до інженерних мереж у переході, розміщення рекламних і навігаційних вказівників на входах, створення умов доступу в перехід для маломобільних груп населення.

Умовами конкурсу також забороняється здійснення робіт з установлення торгових об'єктів (тимчасових споруд, кіосків та ін.) і будь-яких інших робіт, пов'язаних з торговельною діяльністю в переході. Після прийому об'єкта в експлуатацію інвестор отримує право розміщувати рекламні конструкції і рекламу в межах об'єкта.

Термін дії інвестиційного договору - 10 років. Протягом цього часу після введення об'єкта в експлуатацію інвестор здійснює роботи з обслуговування переходу.

Підземний перехід розташований поруч із пафосним торговим центром "Глобус", але належить до міського господарства. Тому запускати ескалатори і ремонтувати перехід, який перебуває в жалюгідному стані, повинен не торговий центр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram