ГоловнаПолітика

Рябчин звинуватив агропромислове лобі в ветуванні законів про екологічну оцінку

"Це вето без аргументації. Це безглузде вето. Це лобістське вето".

Рябчин звинуватив агропромислове лобі в ветуванні законів про екологічну оцінку
Алексей Рябчин
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради, голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Олексій Рябчин вважає, що президент Петро Порошенко ветував законопроекти про екологічну оцінку під впливом агропромислового лобі.

Про це депутат сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна в рамках партнерства з Реанімаційним пакетом реформ.

"Часто ветування Президента з пропозиціями, можливо, покращує роботу. А це вето - без аргументації. Це безглузде вето. Це лобістське вето, яке, я так розумію, було зроблено під впливом лобістів агропромислового комплексу, що наближене до представників Президента. Це великі агрохолдинги, які піклуються про свої підприємства, і які роблять дуже багато шкоди цим ветуванням для України", - сказав він.

Рябчин вважає це рішення неєвропейським і припустив, що саме через таку політику Україні не дають безвізовий режим.

Нагадаємо, 31 жовтня Президент Петро Порошенко ветував закон (реєстраційний номер 3259) про стратегічну екологічну оцінку (СЕО), який є одним із зобов'язань України в рамках Угод про асоціацію з Європейським Союзом.

Також Порошенко ветував закон (№2009а-д) про оцінку впливу на навколишнє середовище. Ця оцінка стосується впливу на природу запланованої діяльності суб'єктів господарювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram