ГоловнаПолітика

Рева пообіцяв переглянути розмір пенсій

У проект бюджету закладено 156 млрд грн на Пенсійний фонд проти 145 млрд в 2015.

Рева пообіцяв переглянути розмір пенсій
Андрей Рева
Фото: Макс Требухов

Міністр соціальної політики Андрій Рева анонсував перегляд урядом розміру соціальних стандартів у частині пенсійного забезпечення, повідомляє "112 Україна".

"Те, що ми сьогодні вносимо в парламент (проект держбюджету, - ред.) - це перший крок. Наступний, який ми будемо робити дуже швидко, це перегляд соціальних стандартів у пенсійному забезпеченні. Нам для того, щоб це зробити, реально потрібен ресурс. Ресурс ми можемо взяти тільки в економіці", - сказав міністр.

За словами Реви, в економічній моделі, в якій живе сьогодні Україна, де 50% економіки в тіні, детінізація на цьому короткому історичному проміжку може дати бюджету і суспільству більш, ніж просто економічне зростання.

"Ми сьогодні маємо дірку, зменшення надходжень з ЄСВ до Пенсійного фонду за 9 місяців приблизно на 23 млрд грн ... Ми повинні прийняти комплекс заходів щодо детінізації. Ми повинні забезпечити пріоритет в зростанні заробітної плати, але не чиновників. Зарплату потрібно тим, у кого менше доходів, зменшувати розрив між дуже багатими людьми і дуже бідними", - заявив Рева.

Він додав, що в проект бюджету закладено 156 млрд грн на Пенсійний фонд - раніше було 145 млрд.

"Це при тому, що якщо в минулому році 57% становив дефіцит Пенсійного фонду, то зараз він становитиме близько 50%. Тобто прискорено зростають надходження від ЄСВ, ми вийдемо приблизно 50 на 50", - уточнив Рева.

Нагадаємо, 27 жовтня Андрій Рева заявив, що збільшення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3,2 тис. грн не призведе до зростання мінімальних пенсій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram