ГоловнаПолітика

Новинський вилетів до Греції своїм літаком, - СБУ

За даними спецслужби, нардеп вилетів у Салоніки з Жулян.

Новинський вилетів до Греції своїм літаком, - СБУ
Василий Грицак

Депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський сьогодні вранці вилетів до Греції своїм літаком.

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє телеканал "112 Україна".

"За нашими даними, о 09:30 Новинський вилетів до Греції, в Салоніки з Жулян", - сказав він.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура просить Верховну Раду про скасування недоторканності Новинського. Нардеп є одним із підозрюваних у незаконному тиску на Українську православну церкву з метою усунення з посади покійного митрополита Володимира. Зокрема, йому закидають позбавлення волі особистого помічника Володимира - Олександра Драбинка (ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 365 Кримінального кодексу).

У документі, який оприлюднив генпрокурор Юрій Луценко, сказано, що в період з вересня по грудень 2013 року Новинський, маючи статус народного депутата, був співучасником при здійсненні "злочину проти волі, честі та гідності особи, а також у сфері службової діяльності".

Новинський - один із найбагатших людей України, йому належить "Смарт-холдинг", що об'єднує низку підприємств. Серед активів Новинського є велика частка в "Метінвесті" й агрохолдингу HarvEast, нафтогазова компанія Regal Petroleum, Херсонський суднобудівний завод, Чорноморський суднобудівний завод.

Екс-президент Віктор Янукович надав Вадиму Новинському громадянство України в травні 2012 року, напередодні дня народження російського бізнесмена. Указ було видано з формулюванням "за видатні заслуги перед Україною".

Раніше в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" Луценко говорив, що митрополита Володимира довели до передчасної смерті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram