ГоловнаПолітика

Звільнення Карпюка і Клиха має стати наріжним каменем української позиції, - Наливайченко

Екс-голова СБУ прокоментував візит Савченко в Москву.

Звільнення Карпюка і Клиха має стати наріжним каменем української позиції, - Наливайченко
Фото: пресс-служба

«Українська сторона чомусь мовчить про долю Карпюка і Клиха і всіх незаконно утримуваних українців у РФ. Ми повинні диктувати наші умови: звільнення всіх наших співвітчизників має відбутися разом з виконанням «пакету безпеки», це наріжний камінь нашої позиції. А вже потім вести мову про «політичний пакет», - заявив в ефірі каналу "112" лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

Він спростував слова деяких українських політиків і іноземних адвокатів, які стверджували, що візит Надії Савченко в Москву, яка полетіла підтримати українських бранців Кремля, заздалегідь готували спецслужби. «Повна маячня, що домовлялися спецслужби. Усі відносини зі спецслужбами РФ мною були розірвані. І якщо хтось таке робить, то робить державний злочин», - підкреслив екс-голова СБУ.

Наливайченко висловив занепокоєння, що, крім Савченко, захищати політв'язнів більше нікому: «Держава зобов'язана захищати своїх громадян, і дуже прикро, що, крім Надії, там з наших нікого немає. Де консульська служба України? Де захист громадян в ПАРЄ і ООН?»

Він підкреслив, що РФ незаконно утримує в заручниках 105 українців. І закликав щодо кожного політв'язня провести спеціальне розслідування, визнати їх справу як злочин і таким чином звільнити. «На міжнародній арені є важелі. Що нам робити, скласти руки? Такого не можна допускати», - заявив лідер руху «Справедливість».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram