ГоловнаПолітика

В України є докази, щоб відкрити кримінальну справу проти ФСБ Росії і Суркова, - Наливайченко

Позиція політика в питанні покарання винних у розстрілі Небесної Сотні незмінна.

В України є докази, щоб відкрити кримінальну справу проти ФСБ Росії і Суркова, - Наливайченко
Фото: пресс-служба

Листи помічника президента Росії Владислава Суркова про діяльність "ДНР" та "ЛНР" та інші дані були зібрані для відкриття кримінального провадження ще в 2014-2015 роках. Тоді ж з'явилися докази його причетності до розстрілів на Майдані. Про це заявив лідер Руху "Справедливість", екс-керівник СБУ Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу "112 Україна".

Політик зазначив, що його позиція в питанні покарання винних у розстрілі Небесної Сотні незмінна.

"Я її буду обстоювати до суду над усім режимом Януковича і до причетності ФСБ і снайперів до розстрілу мирних протестувальників, зокрема в Києві на Майдані. Навіть коли я пішов з посади, мене викликають тепер в нашу ГПУ, щоб знову доводив. Я буду далі наполягати, що і роль Суркова, перш за все, в українському суді, у відкритому і публічному, про причетність до розстрілів мирних протестувальників на Майдані, було з'ясовано, щоб були вручені і спрямовані підозри!" - заявив політик.

Наливайченко закликав генеральну і військову прокуратури вручати підозри не тільки "Моторолі" й іншим терористам, а й групам ФСБшників, які приїжджали з Сурковим в Україну під час Майдану, та іншим спецназівцям РФ, причетним до сепаратизму і розстрілу людей.

Наливайченко впевнений, що Україна повинна відкрити кримінальне провадження у військовій прокуратурі проти Федеральної служби безпеки РФ і Суркова. Доказової бази вистачає.

"Я офіційно стверджую, що і переговори Суркова, і інше листування, в тому числі за погодженням міністерств так званих "ДНР" та "ЛНР" - вони називають себе МГБ - до останнього прапорщика, все це було нами перехоплено і долучено до кримінального провадження ще в 2014-2015 роках. І не тільки листи", - зазначив політик.

Нагадаємо, нещодавно організація українських хакерів "КіберХунта" оприлюднила листування помічника Путіна Владислава Суркова. Хакери стверджують, що опубліковані документи - це план з дестабілізації України, який був у дипломатичному листуванні Суркова з його помічником Карповим. Опублікований "План першочергових заходів щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні "Шатун" нібито розрахований на період з листопада цього року по березень 2017 року. Серед документів також є так званий "План із забезпечення Закарпаття федеральним статусом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram