ГоловнаПолітика

У Кремлі заявили, що Сурков не користується електронною поштою

"Тому хтось добряче попітнів, верстаючи цей документ", - заявив Пєсков.

У Кремлі заявили, що Сурков не користується електронною поштою
Фото: openspace.ru

Хакери не могли зламати поштову скриньку помічника президента РФ Владислава Суркова, тому що він не користується електронною поштою. Таку заяву в середу зробив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише "Интерфакс".

Він заявив, що в Кремлі ознайомилися з одним із документів, оприлюдненим хакерами, які називають себе "Кіберхунтою".

"Цікавий документ. Можу сказати: це не він. Ба більше, можу додати: він не користується електронною поштою. Взагалі. Тому хтось добряче попітнів, верстаючи цей документ", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, 24 жовтня хакерська організація "КіберХунта" заявила про доступ до е-mail-листування помічника російського президента Владислава Суркова. У ньому нібито виявили план заходів для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні та документ про створення республіки на території Закарпаття.

Служба безпеки України заявила, що документи про Закарпаття "збігаються слово в слово" з матеріалами, які вилучали раніше в місцевих сепаратистів.

25 жовтня в мережу виклали гігабайт даних з поштової скриньки [email protected] (приймальня Суркова) за 2013-2014 рік, де були знайдені докладні звіти про ситуацію в Україні, Абхазії; документи про фінансування "ДНР" і "ЛНР"; списки і контактні дані співробітників Управління президента РФ із соціально-економічного співробітництва; дані про зустрічі і наради Суркова; скани паспортів Суркова і членів його сім'ї.

Владислава Суркова внесено в санкційні списки Євросоюзу і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram