ГоловнаПолітика

Росія не дозволила Червоному Хресту відвідати українських полонених

Порошенко закликав продовжити санкції проти РФ у разі невиконання нею домовленостей.

Росія не дозволила Червоному Хресту відвідати українських полонених
Фото: president.gov.ua

Усупереч домовленостям, досягнутим лідерами країн "нормандської четвірки" в Берліні, Росія не допускає представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до українських полонених.

Про це йдеться на сайті президента.

"Сьогодні ми отримали офіційну відмову на відвідини представникам широкої гуманітарної місії - Міжнародної організації Червоного Хреста. Їм знову було відмовлено в допуску до наших заручників. Це категорично неприйнятно, коли домовленості не виконуються", - сказав Петро Порошенко під час зустрічі з послом Польщі Яном Пєклом.

Він також наголосив на неприпустимості невиконання домовленостей про режим припинення вогню і по всій лінії зіткнення, і в зоні розведення сторін.

Порошенко повідомив, що представники спостережної місії ОБСЄ знову потрапили під обстріл, а також про спробу російських бойовиків встановити свій "спостережний пункт" на "розведеній" території, яку зупинили українські військові.

Президент підкреслив, що якщо Росія не буде виконувати Мінські домовленості й узяті зобов'язання, санкції повинні бути продовжені.

Нагадаємо, у вересні в українському МЗС заявили про повернення Росії до політичних репресій і судилищ зразка ери сталінізму. У відомстві підкреслили, що захоплення, переслідування і застосування тортур проти українських громадян стало для Росії звичайною практикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram