ГоловнаПолітика

НАБУ завершило досудове розслідування щодо топ-менеджерів "Нафтогазу" і ОПЗ

НАБУ завершило досудове розслідування щодо топ-менеджерів "Нафтогазу" і ОПЗ
Фото: tsn.ua

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування за підозрою Сергія Переломи і Миколи Щурікова у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах").

Підозрюваним надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення. Після його завершення буде складено і направлено до суду обвинувальний акт, повідомляє прес-служба НАБУ.

Нагадаємо, що досудове розслідування з цього факту розпочато в грудні 2015 року. Сергій Перелома (перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України") і Микола Щуріков (перший заступник голови правління ВАТ "Одеський припортовий завод") підозрюються в розтраті коштів державного підприємства ВАТ "Одеський припортовий завод" у період з травня по грудень 2015 року. За версією слідства, підозрювані організували схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами природного газу для потреб заводу, чим завдали державі збитків понад 205 млн гривень.

14 липня у справі про розтрату коштів Одеського припортового заводу затримано голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому і першого заступника цього підприємства Миколу Щурікова. 17 липня минув термін затримання Щурікова, і його звільнили. 1 серпня Апеляційний суд Києва також випустив з-під варти Перелому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram