ГоловнаСвіт

Ассанж до кінця року оприлюднить близько мільйона документів, пов'язаних із виборами президента США

За непідтвердженими даними, Клінтон допускала фізичне усунення засновника WikiLeaks.

Ассанж до кінця року оприлюднить близько мільйона документів, пов'язаних із виборами президента США
Джулиан Ассанж
Фото: EPA/UPG

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що до кінця року оприлюднить близько мільйона документів, пов'язаних із виборчою кампанією в США.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За його словами, майбутні публікації будуть пов'язані з усіма сторонами, які беруть участь у президентських виборах, а не тільки з кандидатом у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон, як припускали раніше журналісти.

"Було дуже багато перебріхування моїх цитат і публікацій WikiLeaks. У цьому конкретному випадку перебріхували цитату про те, що ми хочемо нашкодити Гілларі Клінтон", - зазначив Ассанж.

Раніше у вівторок Ассанж повідомив про оприлюднення найближчим часом викривальної відеопрезентації, яку буде представлено в Берліні. Телеканал Fox припустив, що ці дані стануть тим самим "жовтневим сюрпризом", який засновник WikiLeaks анонсував ще в серпні. Тоді він заявив, що напередодні президентських виборів у США його організація опублікує важливі матеріали про виборчу кампанію Клінтон.

Крім того, телеканал, посилаючись на повідомлення WikiLeaks у Twitter, допустив, що в матеріалах, імовірно, йтиметься про обговорення фізичного усунення Ассанжа за наказом Клінтон за допомогою удару з безпілотника.

22 липня WikiLeaks опублікував близько 20 тис. електронних листів національного комітету Демократичної партії США. Як зазначали, метою публікації було викриття кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон. Листи свідчать, що керівництво Демпартії навмисно надавало підтримку колишньому держсекретареві США в її передвиборній боротьбі на шкоду сенатору Берні Сандерсу.

Австралійський журналіст Джуліан Ассанж заснував WikiLeaks у 2006 році. На сайті публікуються секретні та викривальні документи і матеріали. З 2012 року Ассанж переховується в посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути екстрадиції до Швеції. У країні його підозрюють у зґвалтуванні та сексуальних домаганнях. Свою провину журналіст заперечує. Ассанж побоюється, що після видачі шведській владі Стокгольм екстрадує його в США, де йому може загрожувати страта через публікацію секретної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram