ГоловнаСвіт

Під час вибуху в Нью-Йорку постраждало 29 людей

Влада Нью-Йорка не пов'язує інцидент з тероризмом. 

Під час вибуху в Нью-Йорку постраждало 29 людей
Взрыв в Нью-Йорке (17.09.2016)
Фото: EPA/UPG

У результаті вибуху в районі Челсі в Нью-Йорку постраждало не менш як 29 осіб.

Про це повідомляється в "Твіттері" начальника відділу спецоперацій нью-йоркського департаменту поліції Гаррі Ведіна.

Крім того, поліцейські знайшли в районі інциденту об'єкт, схожий на вибуховий пристрій. Його не стали знищувати на місці, а вивезли в захисному сферичному контейнері, писала The New York Times.

За словами мера Нью-Йорка Білла де Блазіо, початкові дані вказують на те, що вибух не був випадковістю. Однак він зазначив, що "явної і конкретної загрози" для безпеки міста немає. "Ми не бачимо зв'язку (події) з тероризмом", - зазначив він.

Вибух стався близько 20:30 (3:30 за Києвом) у суботу, 17 вересня, між Шостою і Сьомою авеню на 23 вулиці поруч з установою, яка надає послуги незрячим людям. Спочатку повідомлялося про 25 постраждалих.

Момент вибуху потрапив на камери відеоспостережень однієї з будівель, що розміщена поблизу. Відео було опубліковано в твіттері New York City Alerts.

На записі камер спостереження видно яскравий спалах, після якого люди, що були поблизу, починають розбігатися врізнобіч.

Напередодні в парку в Нью-Джерсі перед початком благодійного спортивного забігу вибухнула саморобна бомба. У поліції повідомили, що ніхто не постраждав у результаті цього вибуху. Ведеться розслідування події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram