ГоловнаСвіт

Хакерська атака на сервери Демпартії виявилася масштабнішою, ніж повідомляли раніше, - NYT

Американські чиновники заявили, що злому зазнали понад 100 поштових скриньок партійних діячів і груп.

Хакерська атака на сервери Демпартії виявилася масштабнішою, ніж повідомляли раніше, - NYT
Фото: autocentre.ua

Хакерська атака на сервери Демократичної партії США, в тому числі використані передвиборним штабом кандидата в президенти Гілларі Клінтон, виявилася набагато масштабнішою, ніж повідомляли спочатку.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на чиновників, знайомих із ситуацією.

За словами співрозмовників видання, злому зазнали понад 100 поштових скриньок партійних діячів і груп. У зв'язку з інформацією Федеральне бюро розслідувань США почало складати список демократів, які могли постраждати від хакерської атаки.

Джерела NYT розповіли, що кіберзлочинці отримали доступ не тільки до серверів Комітету з виборів у Конгрес, Національного демократичного комітету і до аналітичної програми штабу Клінтон, а й до серверів Асоціації губернаторів від Демпартії.

Про атаку на комп'ютерну мережу кампанії Клінтон стало відомо 29 липня. Крім того, хакери отримали доступ до серверів комітету Демпартії зі збору коштів для кандидатів у Конгрес.

Раніше в серпні дві американські компанії з кібербезпеки довели причетність російських хакерів до злому комп'ютерів Демпартії. У передвиборному штабі Клінтон стверджують, що Москва намагається вплинути на результат голосування.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram