ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Сирійська опозиція "практично відбила" в ІДІЛ стратегічно важливе місто в Сирії

Бої за місто тривають два місяці.

Сирійська опозиція "практично відбила" в ІДІЛ стратегічно важливе місто в Сирії

Коаліція "Сили демократичної Сирії" (SDF), в яку входять арабські і курдські збройні формування, встановила "майже повний контроль" над стратегічним для терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) містом Манбідж на північному сході Сирії.

Про це повідомляє правозахисна організація "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), передає "Радіо Свобода".

Бої за місто тривали два місяці, ісламістів доводилося вибивати з кожного кварталу. Крім того, відступаючи, джихадисти залишали безліч пасток, зазначає euronews.

Представник союзної з SDF військової ради Манбідж Шерфан Дервіш повідомив, що бої тривають, але близько 90% території міста вже звільнено від бойовиків-ісламістів.

Манбідж - важливе місто на перетині доріг в Алеппо і Ракку, на південь від турецького кордону, звідки ісламісти отримують важливі поставки і рекрутів з-за кордону для своїх сил. Ісламісти захопили місто понад два роки тому.

Сирійські опозиційні сили за підтримки військових коаліції на чолі зі США почали наступ з метою витіснити бойовиків ІДІЛ з міста Манбідж два місяці тому.

Як повідомляли раніше в суботу, бойовики ІДІЛ убили 85 осіб в Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram