ГоловнаСвіт

Заарештовано всіх, хто захопив будівлю поліції в Єревані

Двоє останніх підозрюваних раніше ушпиталили.

Заарештовано всіх, хто захопив будівлю поліції в Єревані
Фото: EPA/UPG

Суд у Єревані заарештував решту двох членів збройного угруповання "Сасна црер" Армена Ламбаряна і Татула Тамразяна, які досі залишалися в статусі підозрюваних, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тамразяна поранили першого дня захоплення поліцейського полку в Єревані - 17 липня, він відмовлявся покидати територію полку до 31 липня, коли озброєне угруповання здалося владі. Після цього його госпіталізували. Ламбаряна поранили і госпіталізували 29 липня. З медцентру "Еребуні" в суботу їх доправили в суд, де було прийнято рішення про двомісячний арешт.

До цього слідство висунуло Ламбаряну і Тамразяну звинувачення за статтями 218 (захоплення заручників), 219 (захоплення будівлі із погрозою її знищення чи пошкодження) і 235 (незаконне придбання, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї).

Тож усім учасникам збройного угруповання пред'явлено звинувачення, всіх заарештовано на два місяці.

Як повідомляли, 1 серпня Служба національної безпеки (СНБ) Вірменії відзвітувала про затримання і арешт 47 осіб у рамках розслідування захоплення будівлі поліції в Єревані. 31 липня було завершено операцію з його звільнення. Всі члени збройного угруповання "Сасна црер" здалися владі.

За день до цього СНБ висунула загарбникам ультиматум, зажадавши, щоб вони звільнили приміщення і здалися. Через деякий час члени угруповання відкрили вогонь і застрелили поліцейського.

Будівлю поліцейської частини в Єревані було захоплено 17 липня. Під час нападу загинув полковник поліції, ще три співробітники органів внутрішніх справ були поранені. Озброєна група зажадала відставки президента Сержа Саргсяна і звільнення лідера радикального опозиційного руху "Нова Вірменія" Жирайра Сефіляна, якого заарештували наприкінці червня за звинуваченням у незаконному зберіганні зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram