ГоловнаСвіт

Унаслідок сутичок у Єревані постраждали 60 людей

Троє перебувають у важкому стані

Унаслідок сутичок у Єревані постраждали 60 людей
Фото: EPA/UPG

У результаті сутичок, які відбулися в п'ятницю поруч із територією захопленого відділення поліції в Єревані, постраждали щонайменше 60 осіб, заявили в міністерстві охорони здоров'я Вірменії.

Місцеве видання "Новости-Армения" повідомляє, що стан як мінімум трьох оцінюється як важкий. Одному видалили око, в другого діагностували опіки. Також важко поранено поліцейського: він отримав вогнепальне поранення черевної порожнини.

Сутички біля відділення поліції почалися з мітингу. Біля захопленої будівлі в п'ятницю протестували прихильники руху "Сасна црер", члени якого взяли заручників у відділі поліції майже два тижні тому і відтоді утримують будівлю. За офіційною версією поліції Єревану, група демонстрантів спробувала прорвати поліцейський кордон, щоб потрапити до захопленої будівлі. У цей час час члени озброєної групи, які перебувають на території полку, відкрили вогонь у різних напрямках.

Унаслідок безладної стрілянини було поранено поліцейського.

Поліцейські почали затримувати учасників акції протесту і застосовували для розгону демонстрантів спеціальні засоби: димові шашки і шумові гранати. У відповідь у поліцейських полетіли камені.

Нагадаємо, група опозиціонерів захопила будівлю патрульно-постової служби в Єревані 17 липня. Вони вимагають звільнити з-під арешту одного зі своїх лідерів Жирайра Сефіляна, а також відставки президента й уряду. Під час захоплення будівлі один поліцейський був убитий, ще чотирьох поранили. Крім того, опозиціонери захопили в заручники лікарів, яких вони відпустили наступного дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram