ГоловнаСвіт

У Єревані поліція розігнала прихильників опозиціонерів, які захопили будівлю поліції

Журналістів, які висвітлювали подію, побили кийками люди в цивільному.

У Єревані поліція розігнала прихильників опозиціонерів, які захопили будівлю поліції
Фото: 1in.am

У столиці Вірменії Єревані поліція розігнала прихильників озброєних людей, які вже майже два тижні утримували захоплене ними приміщення поліції. Із застосуванням світлошумових гранат і кийками поліція відігнала демонстрантів далі від захопленої будівлі, до якої вони прорвалися крізь оточення силовиків.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначає кореспондент вірменської служби Радіо Свобода, під час розгону трьох її журналістів, які висвітлювали подію, побили кийками люди в цивільному - радше за все переодягнені правоохоронці.

Поліція також затримала десятки учасників протесту.

Раніше в п'ятницю на території захопленого озброєними нападниками полку патрульно-постової служби поліції сталася перестрілка між правоохоронцями та нападниками.

Як заявив представник поліції Ашот Агаронян, силовики відповіли вогнем на постріли, які пролунали з захопленої будівлі, незважаючи на попередження правоохоронців. У результаті перестрілки поранено трьох нападників, заявив він.

Нападники, зі свого боку, заявили, що тимчасове перемир'я порушила поліція, а стріляли вони, за їхніми словами, не по силовиках, а в якусь "бомбу, щоб вона не вибухнула і не нашкодила людям".

Група опозиціонерів захопила будівлю патрульно-постової служби в Єревані 17 липня. Рух "Установчий парламент" вимагає звільнити з-під арешту одного зі своїх лідерів Жирайра Сефіляна, а також відставки президента й уряду. Під час захоплення будівлі один поліцейський був убитий, ще четверо поранені. крім того, опозиціонери захопили в заручники лікарів, яких вони відпустили наступного дня. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram