ГоловнаСвіт

NYT: пов'язані з ГРУ РФ хакери атакували передвиборчий штаб Клінтон

Вдалося зламати одну з програм обробки даних

NYT: пов'язані з ГРУ РФ хакери атакували передвиборчий штаб Клінтон
Фото: EPA/UPG

Хакерам, пов'язаним із Головним розвідувальним управлінням РФ, вдалося зламати комп'ютерну програму, яка використовувалася виборчим штабом кандидата в президенти США Гілларі Клінтон від Демократичної партії.

Про це пише газета The New York Times з посиланням на свої джерела.

У п'ятницю Національний комітет Демократичної партії, який займається збором коштів для партії, повідомив про злом його систем. "Програму обробки даних, підтримку якої здійснював Національний комітет Демократичної партії і якою користувався наш виборчий штаб та кілька інших підрозділів, було зламано в рамках загальної атаки на сервери Національного комітету", - заявив прес-секретар Клінтон Нік Мерілл.

Розслідувати цей злом доручили компанії CrowdStrike. Як виявилося, атаку здійснило хакерське угруповання Fancy Bear, яке нібито працює на ГРУ. Воно також стоїть за атакою на комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії США, під час якої хакери отримали доступ до всієї бази даних компромату, зібраного на кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.

Розслідуванням інциденту займається ФБР.

Нагадаємо, що за останній час відбулося кілька хакерських атак на Демократичну партію.

Наприклад, 22 липня сайт WikiLeaks опублікував електронну переписку між демократами, з якої випливало, що Національний комітет партії, незважаючи на декларовану нейтральність, під час праймериз віддавав перевагу Клінтон як майбутньому кандидату на пост президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram