ГоловнаПолітика

Тимошенко побачила в нинішній співпраці з МВФ загрозу для країни

Лідер "Батьківщини" засумнівалася в рівні інтелекту уряду

Тимошенко побачила в нинішній співпраці з МВФ загрозу для країни
Фото: Макс Требухов

Співпрацею з Міжнародним валютним фондом через невігластво і недосвідченість влади можна знищити економіку країни.

Про це сьогодні заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко з парламентської трибуни.

Політик зазначила, що співпраця з Міжнародним валютним фондом за часів різних криз - економічних, фінансових, вітчизняних, міжнародних - це правильне завдання, яке потрібно реалізовувати.

"Але залежно від ємності інтелекту і від обсягу мізків, які є у кожного прем'єра і президента, ця співпраця будується або ефективно для країни і дає результат, або через цю співпрацю завдяки невігластву, неосвіченості, а іноді і через байдужість, можна знищити економіку, як це відбувається зараз!" - зазначила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" нагадала, що під час світової фінансової кризи у 2009 році було підписано меморандум з МВФ, де ціни на газ для малозабезпечених людей становили 484 грн за тис. кубометрів, а для заможних - 732 грн. Сьогодні ціна на газ становить 6 тис. 789 грн за тисячу кубометрів, і за словами Тимошенко, "різницю можна відчути, глянувши на свої платіжки".

"Уряд, який я очолювала, ніколи б не допустив такої стагнації пенсій і заробітних плат, таких жахливих, необґрунтованих тарифів, які перетворилися на масштабну корупцію для кланів, які продовжують правити країною!" - запевнила екс-прем'єр.

Тимошенко впевнена: "Відповідальність за трагічну соціальну ситуацію в країні, за заморожування пенсій і заробітних плат, за падіння курсу гривні втричі несуть персонально президент Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, який два роки знущався над країною, і Володимир Гройсман, який впевнено продовжив справу Яценюка".

"Політика діючої влади є неприпустимою, жорстокою, безвідповідальною, глибоко непрофесійною, вона призвела до трагічного падіння економіки і до того, що люди не здатні купити собі навіть їжу!" - заявила голова фракції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram