ГоловнаПолітика

У Києві відкрили перший сервісний центр МВС (оновлено)

Нові органи прийшли на заміну МРЕВ

У Києві у вівторок відкрили перший територіальний сервісний центр МВС.

У відкритті взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і директор Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Працівників нового сервісного центру набирали на конкурсі.

Сервісні центри створюються замість ліквідованих міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних центрів (МРЕВ).

Серед основних функцій і послуг сервісних центрів - видача водійських посвідчень, реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, видача і зберігання номерних знаків, а також оформлення дозволу на перевезення небезпечних вантажів. Крім цього, на базі сервісного центру можна буде здати іспит на посвідчення водія і отримати довідку про несудимість.

Такі центри протягом 9 місяців мають з'явиться у всіх обласних центрах України. Одним з перших буде відкрито новий сервісний центр у Маріуполі.

Восени повинні почати свою роботу мобільні сервісні центри МВС, які будуть за графіком виїжджати у віддалені місця, де відсутні стаціонарні сервісні центри.

Оновлення. Як повідомляється на сайті МВС, сервісний центр запрацював за адресою вул. Павла Усенка, 8. Стверджується, що громадяни зможуть отримати понад 300 послуг і витрачати на це від 20 хвилин до двох годин.

Серед основних переваг - сучасні технології, наявність електронної черги, система прозорості кабінетів і спеціально підготовлений клієнтоорієнтований персонал. Сервісний центр надаватиме платні і безкоштовні послуги, що входять до компетенції міністерства. Наступні сервісні центри планується відкрити у Харкові, Дніпропетровську, Маріуполі та Львові, а потім і по всій країні.

Після змін законодавчої бази в сервісних центрах будуть також оформляти дозвіл на зброю.

Також планується ввести прийом іспитів на право керування транспортними засобами усіх категорій, видачу довідок про відсутність судимості, проведення огляду транспортних засобів для видачі свідоцтв про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів.

Нагадаємо, в липні минулого року Верховна Рада ухвалила за основу проект закону, який передбачає створення сервісних центрів МВС замість міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділів. У цілому законопроект досі не ухвалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram