ГоловнаПолітика

У Росії порушили справу проти Misanthropic Division

Націоналістичний об'єднання підтримало Майдан

У Росії порушили справу проти Misanthropic Division

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно громадянина Білорусі Дмитра Павлова. Йому інкриміновано створення націоналістичного об'єднання Misanthropic Division. У Росії провели обшуки серед його соратників.

Як повідомляється на сайті СК РФ, Павлов створив Misanthropic Division у жовтні 2013 року "як субкультурний проект, плануючи зміцнити свої позиції серед націоналістів, а також отримувати прибуток від продажу продукції з відповідною символікою".

"Однак від початку революційних подій в Україні у 2014 році діяльність Misanthropic Division набула міжнародного характеру і стала більш радикальною. Осередки спільноти було відкрито у 19 державах, серед яких не тільки Росія, Білорусь та Україна, але також Німеччина, Франція, Польща, Англія й інші європейські країни", - йдеться у повідомленні.

Члени українського осередку Misanthropic Division, як зазначає СК РФ, брали участь у Євромайдані, а також у бойових діях на сході України.

СК РФ, ФСБ і МВС проводять обшуки у членів Misanthropic Division у Москві, Архангельській області, Республіці Башкортостан.

Сам Павлов, за даними Слідчого комітету, зараз перебуває на території ФРН. Слідчі готують запит про правову допомогу до компетентних органів цієї країни.

За деякими даними, члени Misanthropic Division брали участь у штурмі будівлі Адміністрації президента 1 грудня 2013 року. Низка представників Misanthropic Division увійшли до складу полку "Азов". Один із лідерів об'єднання загинув у бою під Новоазовськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram