ГоловнаПолітика

МВС почало створювати сервісні центри замість МРЕВ

У першій декаді липня перший сервісний центр з'явиться в Києві.

Міністерство внутрішніх справ у четвер презентувало нову реформу - запуск сервісних центрів замість міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділів (МРЕВ).

Як повідомляють на сайті МВС, за останні півроку МРЕВ ліквідували, було розроблено нову стратегію розвитку сервісних центрів.

Перший

територіальний сервісний центр з'явиться в Києві в першій декаді липня. Восени повинні почати свою роботу мобільні сервісні центри МВС, які будуть за графіком виїжджати у віддалені місця, де немає стаціонарних сервісних центрів.

Серед основних функцій і послуг сервісних центрів - видача водійських посвідчень, реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, видача і зберігання номерних знаків, а також оформлення дозволу на перевезення небезпечних вантажів.

Крім цього, на базі сервісного центру можна буде скласти іспит на посвідчення водія й отримати довідку про несудимість.

Зміниться і екзаменаційна система для отримання водійських прав. Введуть чітке розмежування теоретичних питань залежно від категорії, встановлять систему відеофіксації в навчальних машинах під час практичної перевірки знань.

В рамках реформи також заплановано значно розширити перелік онлайнових послуг. Найпопулярніші з них можна буде отримати, сидячи вдома чи в офісі.

МВС запевняє, що працювати в нових сервісних центрах будуть висококваліфіковані та мотивовані співробітники. Щоб цього домогтися, була введена конкурсна система на заміщення вакантних посад у сервісних центрах і розроблена система навчання і стажування для нових працівників у центрах обслуговування громадян.

Нагадаємо, в липні минулого року Верховна Рада прийняла за основу проект закону, який передбачає створення сервісних центрів МВС замість міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділів. У цілому законопроект досі не прийнято.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram