ГоловнаПолітика

ГПУ затримала колишнього заступника голови правління "Нафтогазу" Кацубу

Йому пред'явлено звинувачення за двома статтями.

ГПУ затримала колишнього заступника голови правління "Нафтогазу" Кацубу
Фото: focus.ua

Генеральна прокуратура затримала колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогазу України" Олександра Кацубу.

Про це повідомила прес-секретар ГПУ Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Сьогодні Генеральною прокуратурою України (група В. Жербицького, К. Кулика) в порядку ст. 208 КПК України в Києві затримано Кацубу Олександра Володимировича, колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", одного з ключових гравців злочинної організації Януковича", - написала Сарган.

За її словами, Кацуба, причетний до присвоєння 449,9 млн гривень коштів держпідприємства.

"О. Кацубу затримано за статтями 255 (створення злочинної організації) та 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем). Проводяться необхідні слідчі дії та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу", - уточнила Сарган.

Нагадаємо, брати Кацуби - сини діючого нардепа з групи "Партія "Відродження", екс-"регіонала" Володимира Кацуби. Сергій Кацуба був заступником голови правління "Нафтогазу" з липня по грудень 2012 року. У зв'язку з тим, що він обрався до Верховної Ради від Партії регіонів, його пост зайняв Олександр Кацуба. Він протримався на посаді до липня 2014 року.

Навесні 2014 року проти братів порушили кримінальну справу. Їх звинувачують у злочинній змові з метою розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

У жовтні 2014 року МВС оголосило братів Кацубів у розшук і підтвердило їхню втечу з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram