ГоловнаПолітика

У Берліні розпочалася зустріч голів МЗС "нормандської четвірки"

Сторони обговорять проведення виборів на Донбасі

У Берліні розпочалася зустріч голів МЗС "нормандської четвірки"
Фото: EPA/UPG

У Німеччині почалася зустріч міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна, Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, Франції Жан-Марка Еро і Росії Сергія Лаврова.

Про це повідомив директор департаменту політики та комунікацій МЗС Олексій Макєєв у своєму мікроблозі Twitter.

"На Тегельському озері почалася Нормандська зустріч міністрів", - написав він.

За його словами, Клімкін розпочав зустріч з обговорення питання про звільнення депутата Верховної Ради Надії Савченко та інших українців, заарештованих і засуджених у Росії.

Міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр заявив, що розраховує на досягнення домовленості про швидке проведення виборів у Донецькій і Луганській областях.

"Готовий до конструктивної розмови, але безпека і справжня свобода волевиявлення на Донбасі - не предмет для компромісів", - написав з цього приводу Клімкін у своєму Twitter.

Нагадаємо, про те, що переговори у "нормандському форматі" на рівні голів МЗС відбудуться 11 травня, Штайнмаєр повідомляв ще наприкінці квітня. Міністр говорив, що під час зустрічі порушуватиметься питання підготовки місцевих виборів на Донбасі. За словами Штайнмаєра, ОБСЄ має "цікаві пропозиції для зміцнення режиму припинення вогню".

Попередні переговори в такому форматі відбулися 4 березня і були безрезультатними. Клімкін наполягав на них, що головна умова для проведення виборів - забезпечення безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram