ГоловнаСвіт

Трамп виграв праймериз у п'яти штатах, Клінтон - у чотирьох

Лідери виборчих перегонів у США істотно зміцнили свої позиції.

Трамп виграв праймериз у п'яти штатах, Клінтон - у чотирьох

У п'яти північно-східних штатах США - Коннектикуті, Делавері, Меріленді, Пенсильванії і Род-Айленді - завершилося голосування на попередніх виборах від Республіканської і Демократичної партій.

Про це повідомляє ЛІГА.net з посиланням на The Guardian.

Вибори у цих штатах також називають "праймериз Асела" - за назвою високошвидкісного поїзда Acela Express, маршрут якого проходить через цю територію.

У республіканців у всіх п'яти штатах переміг мільярдер Дональд Трамп. На другому місці в чотирьох штатах з п'яти виявився губернатор Огайо Джон Кейсік, у Пенсильванії - сенатор від штату Техас Тед Круз.

У демократів Гілларі Клінтон виграла в чотирьох штатах і програла сенатору Берні Сандерсу лише в маленькому штаті Род-Айленд.

Перемога Трампа була прогнозована у численних опитуваннях, проте результати голосування перевершили всі опитування на 8-10%. На цей момент Трамп вже має 950 делегатів на з'їзді Республіканської партії, який пройде в липні, у його суперників Круза і Кейсіка - 559 і 153 відповідно.

Для висування в президенти Трамп мусить набрати голоси 1237 делегатів, проте цього він може досягти тільки в разі перемоги на праймериз у Каліфорнії 7 червня, тоді як Клінтон вже має близько 90% голосів, необхідних для номінації на президента від демократів.

Нагадаємо, раніше Клінтон і Трамп виграли праймериз у Нью-Йорку.

У липні Республіканська і Демократична партії США проведуть з'їзди і висунуть по одному кандидату. Вибори президента відбудуться 8 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram