ГоловнаПолітика

Кабмін виплатить борг телеканалу ATR

Кримськотатарський мовник заборгував шведському оператору супутника.

Кабмін виплатить борг телеканалу ATR
Акция в поддержку ATR в 2015 году
Фото: Дарья Чабанова

Кабінет Міністрів виплатить борг кримськотатарського телеканалу ATR, щоб не допустити припинення його мовлення через супутник. Про це заявила прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

Міністерство зазначає, що в держбюджеті на 2016 рік закладено 60 млн гривень для функціонування Меджлісу кримськотатарського народу. Частину коштів голова Меджлісу Рефат Чубаров пообіцяв скерувати на фінансову підтримку телеканалу, хоч він і є приватним.

"Але в умовах ризиків для подальшого мовлення телеканалу Міністерство інформаційної політики вже сьогодні відправить лист компанії SES ASTRA AB (Швеція) про відстрочку дати виконання боргових зобов'язань компанії "Атлант-СВ" (ATR). На найближчому засіданні уряду Міністерство інформаційної політики Україна винесе для обговорення й ухвалення рішення про сплату наявного боргу телеканалу ATR, зокрема за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті для вирішення проблем Криму", - заявили в міністерстві.

Таке рішення в МІП пояснюють тим, що ATR є унікальним національно-культурним феноменом і відіграє значну роль у збереженні мови і традицій корінного народу Криму.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2015 року єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR припинив аналогове мовлення на території анексованого Криму, оскільки йому не видали російську ліцензію. Із 17 червня 2015 року ATR здійснює мовлення з Києва.

Власник телеканалу - кримський татарин Ленур Іслямов, один з організаторів громадянської блокади півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram