ГоловнаПолітика

Омбудсмен підтвердила, що Краснову заподіяли тілесних ушкоджень

На обличчі затриманого "азовця" видно синці.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська закликала прокуратуру розслідувати застосування сили до голови цивільного корпусу полку "Азов-Крим" Станіслава Краснова під час затримання.

"На підставі інформації зі ЗМІ було відкрито провадження у зв'язку із заявами про побиття пана Краснова. У зв'язку із цим представники уповноваженого з прав людини побували в ізоляторі СБУ. Дійсно, були зафіксовані тілесні ушкодження, оскільки питання розслідування законності чи незаконності цих тілесних ушкоджень - це питання до прокуратури, відповідно, всі матеріали, вся інформація про медичний стан на той день, а також фотографії були відправлені до прокуратури з проханням провести розслідування законності чи незаконності застосування сили до пана Краснова і до дівчини, яка була разом з ним", - сказала Лутковська у вівторок в ефірі 112 каналу.

Нагадаємо, керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук у понеділок заявив, що до Краснова під час затримання застосували силу, тому що він намагався втекти.

За версією спецслужби, Краснова завербувала Росія, і його затримали після того, як він заклав у схованку 42 кілограми вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram